OBKLAD A KOMPLETACE DVOU LUXUSNÍCH KOUPELEN A KUCHYŇSKÉHO KOUTU VE STYLU RETRO

(V rybářích, Tetín)

Popis zakázky:
Dostal jsem za kol obložit dvě luxusní koupelny a kuchyňskou linku v jednom rodinném domku v Tetíně u Prahy. Majitelé byli poměrně nároční. Obkladačky byly netypické, profilované a hlavně miniaturní. Navíc si majitel přál veškeré obklady zaspárovat epoxidovou spárovací hmotou, což na pracnosti ještě víc přidalo. Bylo mi jasné, že tohle bude docela pracné a časově náročné. Výsledek ale určitě stál za to :-)


Obklad a instalace horní koupelny

Stav před a po obložení a osazení koupelny zařizovacími předměty
















Detaily finální podoby

Detail umyvadla




Detail řešení odpadu umyvadla a přívodu na pračku




Detail vanové baterie



Detail obkladu




Postup prací

Zedník z jiné firmy měl připravit prostor pro vanu na míru. Žel se mu to jaksi nepovedlo a tak se tam vana nevešla. Musel jsem vysekat do zdi drážku, abych ji do vymezeného prostoru dostal.



Po osazení vany jsem aplikoval na zeď hydroizolaci. Jelikož majiteli zbyla minerální vata  na zateplování, navrhl jsem mu, že ji můžeme použít jako tepelnou izolaci pod vanu. Déle pak v ní vydrží voda teplá.




Osazená a podezděná vana s hydroizolačním nátěrem, připravená na obklad.



 Obkládání koupelny maloformátovým profilovaným obkladem ve stylu "cihliček"



 Majitel si přál dodatečně doplnit obklad pruhem z travertinu, který opticky vytvořil za vanou poličku na odkládání koupelnových potřeb.


 

Majitel si přál aby revizní otvor odpadu vany byl "neviditelný". Vzhledem k tomu, že kladení bylo stylem na cihlu, tak výsledný tvar neviditelných "dvířek" byl poněkud atypický. Ve výsledku ale se stal revizní otvor opravdu neviditelným, jak můžete posoudit z fotografií.







Obklad a instalace dolní koupelny

Stav před a po obložení






Detail obkladu




Detail umyvadla a řešení odpadu






Postup prací



Majitel si dodatečně přál udělat nad obkladem listelu z řezané břidlice. Takže poslední dvě řady obkladů museli jít dolu, a jelikož břidlicový obklad byl jednou tak silný jako obkladačky, musel jsem trochu vysekat drážku do zdi pro umístěný kamenné listely zároveň s obkladem. 




Obklad kuchyňské linky

Stav před a po obložení





Detail obkladu